duminică, 24 ianuarie 2010

Regulament campionat darts


Regulament campionat de darts amatori (301)

Participantii la campionatul de darts trebuie sa aiba varsta de peste 16 ani, sa nu se afle sub influenta alcoolului sau drogurilor si sa aiba un limbaj si comportament civilizat pe toata durata campionatului.

NE REZERVAM DREPTUL DE A SELECTA PARTICIPANTII!

301 este cel mai jucat in cluburile de darts. Fiecare jucator sau echipa incepe cu un punctaj de 301 puncte si cu fiecare aruncare acumuleaza puncte care se scad, castigator fiind cel care reuseste sa ajunga primul la 0. Orice serie de aruncari care reduce scorul sub zero nu se puncteaza.

Regulament campionat de darts 301


La campionat numarul de jucatori este limitat la 32 persoane pentru o buna organizare si desfasurare. Dorim sa realizam o competie prin care fiecare jucator sa poata avea un numar cat mai mare si diversificat de adversari si de asemenea sa alocam o perioada optima totala de timp pentru desfasurarea campionatului.


301 este cel mai jucat in cluburile de darts. Fiecare jucator sau echipa incepe cu un punctaj de 301 puncte si cu fiecare aruncare acumuleaza puncte care se scad, castigator fiind cel care reuseste sa ajunga primul la 0. Orice serie de aruncari care reduce scorul sub zero nu se puncteaza. Fiecare jucator arunca 3 sageti cand este la rand. sagetile trebuie sa stea infipte in tinta cel putin 5 secunde dupa ce ultima sageata a fost aruncata. Altfel aruncarea nu e valida.



Etapa I (grupe) – 2 Grupe cu numar egal de jucatori – primii la 3


Se formeaza 2 grupe cu numar apropiat/egal de jucatori in functie de numarul participantilor. Fiecare grupa va avea jucatorii selectati prin tragere la sorti de catre organizatori. Daca numarul total de jucatori nu se incadreaza in mod egal pentru formarea grupelor de jucatori, atunci, prin tragere la sorti jucatorii “in plus” vor fi repartizati cate unul pentru grupa trasa la sorti. Se vor califica in etapa urmatoare primii 4 jucatori din fiecare grupa dupa sistemul primii la 3 jocuri castigate. In momentul in care un jucator ajunge la 0 in cadrul unui joc, acesta va avea o victorie si se incepe un joc nou. In momentul in care un participant va acumula 3 victorii, acesta se va califica in etapa urmatoare. In cadrul grupelor se va juca in continuare pana in momentul in care inca 3 participanti vor acumula 3 victorii.


Etapa II – 2 Grupe de 4 persoane – primii la 3


Se formeaza o grupa cu primii 2 jucatori castigatori din prima grupa in urma etapei I cu ultimii 2 castigatori din cealalta grupa si invers . Acestia vor juca in sistem primii la 3 victorii. Se vor califica in etapa urmatoare primii 2 castigatori ai fiecarei grupe.


Etapa III – Finalistii – primii la 3


Vor ramane in campionat 4 jucatori in urma etapei II. Acestia vor juca pentru locurile I, II, III si IV in sistem primul la 3 victorii.


Daca numarul de participanti prezenti va fi mai mic decat numarul participantilor inscrisi, organizatorii pot aduce modificari ad-hoc regulamentului.


Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati!


Board-ul de Darts


- Aruncarile in afara board-ului se noteaza cu 0 puncte


- Aruncarile in interiorul chenarului cu numar se noteaza cu valoare numarului respectiv.

-Inelul ingust exterior este "Dubla", daca se da 14 se socoteste ca fiind 28

-Inelul ingust interior este "Tripla" (daca se da 14 se socoteste ca fiind 42)

-Centrul board-ului se numeste "Bull's Eye". Exteriorul verde este Bull simplu - 25 puncte, iar interiorul rosu este Bull dublu - 50 puncte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu